Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyi süteménye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 4 db alma
  • 2 ek mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj


Elkészítése:

Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget.

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük a cukorral megszórt sütőforma alján és szórunk rá 1 ek mazsolát.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a lágy margarinnal és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsola másik felét és a másik 2 db kockára vágott almát. Az így készített sűrű masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, gondosan elsimítjuk és kb. 50-60 perc alatt (légkeveréssel) szép barna színűre sütjük.

Végül pár perc pihentetés után tálcát helyezünk rá és átfordítjuk a süteményt. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután kihűlt, szeletelve fogyasztható!

[box style=”info”]Ez a nagyon régi recept az “almavariáció”, de ugyanígy készíthető körtével, szilvával, barackkal, ill. olyan gyümölcsökkel, amik nem kifejezetten lédús fajták!
A tortaforma lehet jénai, tepsi, kuglóf forma…stb. én imádom ezt a kis hosszúkás tepsimet, sokféle süteményt készítek benne..[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nagyi-sutemenye/