Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagymamaféle zserbó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 24*32 cm-es tepsihezTésztához

  • 500 g finomliszt
  • 250 g vaj
  • 60 g cukor
  • 20 g élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

Töltelék

  • 300 g dió
  • 200 g cukor
  • 450 g baracklekvár

Máz

  • 140 g cukor
  • 20 g kakaópor
  • 50 ml víz
  • 50 g vaj

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal.

A tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd a cukrot és a sót, végül a tojássárgákat.

A vajas liszthez adjuk a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és félretesszük és 30 percig kelesztjük.

A diót ledaráljuk a cukorral.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon 24*32 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot. Megkenjük a lekvár felével, majd a dió felével megszórjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

A második kinyújtott lapot rátesszük, ráigazgatjuk. Megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. A harmadik kinyújtott tésztával befedjük, majd villával megszurkáljuk.

160 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Egy kis edénybe feltesszük a cukrot, kakaópor és a vizet. Gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.

Bevonjuk a mázzal a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára vagy amíg megdermed.

Miután felszeleteltük díszíthetjük dióval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nagymamafele-zserbo-szelet/