Elkészítése
A cukrot, a szódabikarbónát és a tojásokat egy nagyobb tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd alaposan elkeverjük. Ezután belekeverjük a reszelt almát (nem szükséges kinyomkodni a levét) és a vaníliás cukrot. Végül a darált vagy vágott diót is hozzáadjuk, és egynemű masszát készítünk.
A masszát sütőpapírral bélelt, 30×35 cm-es tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütés vége felé fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a sütemény közepe is átsült-e (ha a fogpiszkálóra már nem ragad tészta, elkészült).
A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.
Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.

