Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyon omlós pite recept recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk folpackba és betesszük hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nagyon-omlos-pite-recept/