Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nanaimo szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alsó réteghez

  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg durvára vágott dió (vagy mogyoró )
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 20 dkg porcukor

A bevonathoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
Nanaimo szelet

Elkészítése

A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.

A krém készítése:

A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a habtejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

A máz elkészítése:

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.

Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nanaimo-szelet/