Elkészítése
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral, az ecettel és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és sima krémet készítünk belőle. A teljesen kihűlt piskótára kenjük a vaníliás krémet.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a krém tetején. A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémbe keverhetünk egy kevés rumaromát is.
