Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás 30 dkg porcukor 12 ek víz 30 dkg liszt 1 cs sütőpor 12 dkg darált dió Krém: 30 dkg vaj 30 dkg porcukor 6 dl tej 6 púpos ek liszt 1 cs vaníliás cukor 15 dkg darált dió Tetejére: 15 dkg étcsoki 3 ek olaj Elkészítése: A tojások sárgáját a porcukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erzsébet Bán
Beküldte: 2014.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 12 ek víz
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 12 dkg darált dió

Krém:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 3 ek olaj


Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem és kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport és belekeverem a diót. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem és lazán hozzákeverem a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát és készre sütöm (tűpróbát érdemes végezni). Mikor megsült a tészta lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni.

A lisztet csomómentesre keverem a tej felével és hozzáöntöm a többi tejhez, majd sűrű péppé főzöm és teljesen kihűtöm. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverem és hozzáadagolom a lisztes pépet és a diót, majd az egészet jól összekeverem.

A kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor jól lehűlt a sütemény, tetejét leöntöm a csokimázzal (a csokit összeolvasztom az olajjal).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is