Tészta elkészítése
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a zsírt, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a reszelt citromhéjat, és közepesen kemény, jól dolgozható tésztát gyúrunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik felét kinyújtjuk, majd egy tepsibe helyezzük. A lekvárt elkeverjük a cukorral és a darált dióval, és ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a tésztára.
Kakaós tészta
A tészta másik felébe hozzáadjuk a kakaót vagy az olvasztott csokoládét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál kávét, majd összegyúrjuk. Ezt a tésztát is kinyújtjuk, és óvatosan ráhelyezzük a diós-lekváros töltelékre.
Díszítés és sütés
A tetejét megkenjük tojással, majd a francia drazsé szemeket úgy helyezzük el rajta, hogy sütés után ferde kockákra vághassuk a süteményt. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.
Sztori
Ezt a sütit nagyon régen készítettem először, még a dédmamám receptkönyvéből származik. Mikor a kisfiam kicsi volt, ez volt az egyik kedvence, mert nemcsak nagyon finom, de a színes francia drazsé is feldobta a megjelenését. A család nagy kedvence lett, és mindig meglep, hogy milyen kevesen ismerik ezt a receptet. Jó étvágyat!