Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nap és est recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és több részletben a tésztához adjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A kész tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe először a világos tésztát öntjük, majd kanállal elosztjuk rajta a kakaós részt, hogy foltos, márványos hatást kapjunk.

Közepes hőfokon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben érdemes többször ránézni, mert a tepsi méretétől és a sütőtől is függhet az idő.

A kihűlt sütemény tetejét vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még látványosabbá tenni, a barna részt több kisebb kanálnyi adagban is elhelyezhetjük, így szebb mintázatot kapunk. A tésztába egy kevés citromhéj is kerülhet, ha frissebb ízt szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nap-es-est/