Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 tk vaníliakivonat 3 tojás 25 dkg liszt 1 cs sütőpor 1 citrom és narancs héja 1 citrom leve Máz: 25 dkg porcukor reszelt narancshéj narancslé Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekerülhet a reszelt citrom és narancshéj. A lisztet összekeverjük a sütőporral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2014.01.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom és narancs héja
  • 1 citrom leve

Máz:

  • 25 dkg porcukor
  • reszelt narancshéj
  • narancslé


Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekerülhet a reszelt citrom és narancshéj. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos krémhez keverjük.

25×35 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a narancslével, hogy sűrű folyós legyen. Belereszelünk 1 narancs héját.

A sütőből kivett forró tészta tetejére kenjük a mázat és teljesen kihűtjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is