Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom és narancs héja
- 1 citrom leve
Máz:
- 25 dkg porcukor
- reszelt narancshéj
- narancslé
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekerülhet a reszelt citrom és narancshéj. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos krémhez keverjük.
25×35 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a narancslével, hogy sűrű folyós legyen. Belereszelünk 1 narancs héját.
A sütőből kivett forró tészta tetejére kenjük a mázat és teljesen kihűtjük.
Kihűlés után szeleteljük.
