Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-áfonyás kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 doboz natúr joghurt, esetleg kefir (3 x 150 g)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 tojás
  • csipetnyi só
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 narancs
  • 10 dkg aszalt áfonya


Elkészítése:

A tojásokat robotgéppel a cukor hozzáadásával habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Beleszórjuk az áfonyát, és az apróra vágott narancsot, majd jól összeforgatjuk.

Kivajazott, teflonos koszorú formába öntjük a massza felét, a maradékba kakaóport teszünk. Ezt is a formába öntjük, és ujjunkkal, vagy kanál nyelével megmárványozzuk. (Kereszt, és hosszanti irányban áthúzogatjuk.)

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.

Várjuk meg, míg a formában hűl ki. A süti tetejét megszórhatjuk kakaóporral, porcukorral is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-afonyas-kuglof/