Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek olaj
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 fagyasztott (!) narancs
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 dl narancslikőr (opcionális)
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz


Elkészítése:

Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül a tejszínt is beletesszük és jól keverjük ki a tésztát habosra.

Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk, vagy aprítógépbe tesszük, és morzsásra őröljük.

Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt és hagyjuk kihűlni.

A narancsot elővesszük a mélyhűtőből és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, majd a szirupot is ráöntjük, és jól összekeverjük pépesre a géppel.

Rákenjük a tésztára,melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltunk. Ettől lesz pikáns a sütink. Eligazítjuk egy kenőkéssel, a tetejét végül olvasztott, kis olajjal hígított csokoládéval bevonjuk.

Hűtőbe dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-alom-2/