Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos csokis muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 bögre étolaj
  • 1 bögre narancslé
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 db narancs
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Tészta

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz hozzávalókat – lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, fahéjat és kakaóport – egy nagy tálban összekeverjük. A nedves hozzávalókat – az étolajat és a narancslevet – külön elkeverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk.

A csokoládét apróra törjük vagy vágjuk, a narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk, és mindkettőt a masszához keverjük. A tésztát jól összedolgozzuk, majd 12 muffinformába adagoljuk.

A muffinokat 180 fokon kb. 22 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha a pálcikára már nem ragad tészta (az olvadt csoki ne tévesszen meg).

Máz (opcionális)

Amíg a muffinok hűlnek, elkészíthetjük a cukormázat: egy csésze porcukrot fél dl narancslével fokozatosan kikeverünk, amíg krémes állagot kapunk. A kihűlt muffinok tetejét bevonhatjuk vele.

Tipp

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, szórhatunk a tetejére reszelt narancshéjat vagy apróra vágott diót. A muffint étcsoki helyett tejcsokival is elkészíthetjük, így édesebb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-csokis-muffin/