Elkészítése
A puha vajat a cukorral habverővel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót és a reszelt narancshéjat. Ha intenzívebb narancsos ízt szeretnénk, egy kevés narancslevet is belekeverhetünk.
A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után lisztezett felületen 5-8 mm vastagságúra nyújtjuk, majd pizzavágóval vagy késsel kb. 7×2 cm-es rudakat vágunk belőle.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és egy hurkapálcika vagy evőpálcika segítségével 2-3 lyukat szúrunk rájuk.
Előmelegített 175 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd olvasztott étcsokoládét csorgatunk rájuk, és megvárjuk, amíg megszilárdul.
