Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl narancslé (rostos)
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl víz
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 közepes narancs
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.
A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.
Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.
A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.
1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.