Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos gesztenyekocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db narancs
  • 1 csomag babapiskóta
  • kakaópor

Elkészítése

A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, ráöntjük a fél deciliter rumot, és egy deciliter tejszínt. Elektromos keverővel alaposan összekeverjük habosra. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyés masszához. Kinyomjuk két darab narancs levét, hozzáadjuk a maradék rumot, majd belemerítjük a babapiskótát. Egy üvegedény aljára réteget képezünk a bemártott babapiskótából, erre kerül a gesztenyés krém, majd a meghámozott és kis kockákra vágott narancs. A rétegezést ismételjük, és amikor az edény megtelik, a felületét simára simítjuk. Megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára hűtőbe tesszük

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-gesztenyekocka/