Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Muffin receptek

Sütemény receptek

Narancsos-kakaós muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g liszt 1 tasak sütőpor (12g) 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 2 tojás 150 g cukor 1 tasak vaníliás cukor (10g) 100 g margarin 250 g görög joghurt (nálam kekszes) 1 nagyobb kezeletlen narancs leve és reszelt héja Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 100 g margarin
  • 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
  • 1 nagyobb kezeletlen narancs leve és reszelt héja


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.

Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a margarinnal, belereszeljük a megmosott, szárazra törölt narancs héját, óvatosan, hogy a fehér rész ne kerüljön bele. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet és a narancs kifacsart levét. Csomómentes masszává keverjük.

A tésztát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében, erre a legjobb egy fagylaltos kanál. 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Olyan szomorú, borongós az idő, szükség van egy kis lélekmelengető édességre.

Egy gyors muffin, amiben kakaó és némi narancs keveredik. Érdemes kezeletlen gyümölcsöt vásárolni, picivel drágább, mint egyéb társaik, de már sok helyen és nagyobb áruházakban is kapható. Sajnos a citrusféléket bizonyos gombaölő anyagokkal kezelik (ezeket már fel is tüntetik a csomagoláson), hogy sokáig elálljanak, ezek pedig nem épp egészségesek számunkra. Ha mégsem találunk kezeletlen narancsot, akkor inkább használjuk 100%-os narancslevet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is