Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Narancsos sütik

Narancsos kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom. Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban. A kisebb felét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.03.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom.

Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.

Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban. A kisebb felét egy keverőedénybe morzsolom. (Én azt szerettem volna, hogy a krém magasabb legyen, ezért feleztem a tésztát. Így néhány kockával kevesebb lett, de a krém vastagabb lett a tésztánál.)

A másfél dl vizet a 15 dkg cukorral és a lekvárral felforralom, majd hagyom kihűlni. A fagyott narancsot héjastól finomra reszelem, és a sziruppal együtt a morzsolt tésztára öntöm. Összekeverem, és a maradék tésztára kenem.

A tetejére való csokoládét a tejszínnel együtt a mikróban megolvasztom, miközben többször megkeverem. Először fél percig, majd újabb fél percig. Inkább többször tegyük vissza, mint túlmelegítsük! A csokit a krém tetejére kenem.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is