Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg tortadara
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- pici só
- 2 dl olaj
- 1 dl narancslé
- 1 /2 dl citromlé
Bevonathoz:
- 15 dkg porcukor
- 3 ek citromlé
- 2 dkg vaj
- 1 csapott ek savanykás házi baracklekvár
Elkészítése:
A liszteket a sütőporral összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval 8-10 perc alatt habosra keverjük gépi habverővel. Ezután hozzákeverjük az olajat, a narancs és citromlevet is. A masszához hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé takarjuk le a tetejét, hogy meg ne égjen! Tűpróbát végezzünk!
Közben a máz hozzávalóita lekvár kivételével kikeverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon a cukor benne. Kb 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztátt porcukorral hintett tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és így az alsó fele kerül felülre, mivel az teljesen sima felületű.
A mázból 2 ek-nyit kiveszük, a többit a forró sütemény tetejére simítjuk. A maradék mázhoz keverjük a lekvárt és a fehér mázra csorgatjuk, majd egy kés segítségével belefésüljük a fehér mázba. Amire a sütemény kihűl, addigra a máz is megköt.