Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál olaj

A krémhez

  • 1 db narancs
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 púpos evőkanál baracklekvár

A tetejére

  • 15 dkg csokoládé
  • 0,5 dl habtejszín

Elkészítése

Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom.

Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.

Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban. A kisebb felét egy keverőedénybe morzsolom. (Én azt szerettem volna, hogy a krém magasabb legyen, ezért feleztem a tésztát. Így néhány kockával kevesebb lett, de a krém vastagabb lett a tésztánál.)

A másfél dl vizet a 15 dkg cukorral és a lekvárral felforralom, majd hagyom kihűlni. A fagyott narancsot héjastól finomra reszelem, és a sziruppal együtt a morzsolt tésztára öntöm. Összekeverem, és a maradék tésztára kenem.

A tetejére való csokoládét a tejszínnel együtt a mikróban megolvasztom, miközben többször megkeverem. Először fél percig, majd újabb fél percig. Inkább többször tegyük vissza, mint túlmelegítsük! A csokit a krém tetejére kenem.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-kocka/