Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az omlós tésztához

  • 1 db narancs
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • só
  • 250 g vaj (vagy margarin)
  • 200 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás

A tészta lekenéséhez

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg vágott, cukrozott dió

A töltelékhez

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése

A narancs héját lereszeljük, és kevés levet is kifacsarunk belőle. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hideg helyre tesszük pihenni. Amikor letelt az idő, a tésztát 3 mm vastagságúra kisodorjuk, és egy 4 cm-es cakkos formával kiszaggatjuk. Minden második korong közepét egy gyűszűvel kiszúrjuk.

A lyukas linzereket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk cukrozott vágott dióval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük őket. Ha a linzerek kihűltek, a lekvárral megtöltjük a korongokat, majd porcukorral megszórjuk a tetejüket.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-lekvaros-linzer/