Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
A tészta lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden második darabot egy gyűrűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével bekenjük a lyukas linzereket, cukrozott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra sütjük, körülbelül 8-10 perc alatt.
A kisült, kihűlt linzereket lekvárral töltjük meg és porcukorral szórjuk meg.
Sokáig eláll.