Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-mandulás kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 7 dkg mandulaforgács
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor (púpozott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 narancs reszelt héja

Elkészítése

A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.

Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.

A kuglófformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-mandulas-kuglof/