Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 3 db narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- tej
- narancs vagy mandarin a tetejére
- csokoládéforgács
Elkészítése:
A babapiskótával rakjuk ki a poharak alját, és a jénai tálat. Ezután locsoljuk meg a frissen facsart narancslével, de vigyázzunk nehogy nagyon eláztassuk a piskótát.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal. Ezután apránként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy egy krémesebb állagú masszát kapjunk. Ezután öntsük rá a mascarpone krémet a babapiskóta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
A mandarint (vagy narancsot) pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre. Ezután rakjuk ki vele a mascarpone krém tetejét. Végül pedig szórjuk meg ízlés szerint csokoládéforgáccsal.
Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

