Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy búzaliszt)
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg vaj (vegán változatban használj kókuszzsírt)
- 15 dkg nádcukor
- csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-esetleg 1,5 dl folyadék ( a narancs leve + víz) apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz
- 1 narancs reszelt héja
- fahéj, vanília, őrölt kardamom
Elkészítése:
Keverd el egy tálban a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a narancs levét és a vizet, egy lágy, nyújtható tésztát fogsz kapni.
Tedd hideg helyre a tésztát rövid időre ( 15-20 perc ), majd lisztezett felületen nyújtsd és szaggasd ki belőle a kekszeket.
Tedd sütőpapíros tepsire és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd meg. Az elkészült kekszek kellemesen puhák és néhány napig dobozban is tárolhatod őket.

