Elkészítése
A piskótalapok elkészítéséhez két 4 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük a lapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A mazsolát 1 dl vízzel felforraljuk, majd alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingport a cukorral és tejjel simára keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Kevergetve hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a narancs levét, a rum aromát és a mazsolát.
Az 5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd robotgép alacsony fokozatán óvatosan összedolgozzuk a vaníliás krémmel, hogy egynemű legyen. A zselatint 1 dl hideg vízben feloldjuk, majd felforraljuk. Miután kissé kihűlt, 4 evőkanálnyi krémmel elkeverjük, és végül hozzáadjuk az egész krémhez.
A krém felét az egyik piskótalapra simítjuk, a másik felét pedig a tetejére kenjük. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Másnap a 3 dl habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét, valamint oldalait bevonjuk vele. Az ét tortabevonót vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk, zacskóba töltjük, majd a sarkán egy pici lyukat vágva díszítjük a süteményt. Végül kandírozott narancshéjjal dekoráljuk.
Ha tortát szeretnénk készíteni, a krémet ugyanígy használhatjuk. Ebben az esetben 3 x 3 tojásos piskótát sütünk, és a krémet arányosan osztjuk el a lapok között. Szelethez 34 x 22 cm-es tepsit, tortához 26 cm átmérőjű tortaformát használjunk.


