Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 tojás 10 dkg porcukor 1 nagy narancs kifacsart leve 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 kis üveg sárgabaracklekvár (kb. 15 dkg) A krémhez: 2 csomag vanília ízű pudingpor 6 evőkanál kristálycukor 2 dl narancslé 5 dl tej 2 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 2 narancs A tetejére: 1-2 kocka étcsokoládé Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 nagy narancs kifacsart leve
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis üveg sárgabaracklekvár (kb. 15 dkg)

A krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl narancslé
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 narancs

A tetejére:

  • 1-2 kocka étcsokoládé


Elkészítése:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet, a narancslevet, mellyel jól elkeverjük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keménnyé vert habját is.

Egy kibélelt nagyméretű (sütő nagyságú) tepsibe egyengetjük a masszát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. (Ha megcsapja az orrunkat a piskóta illata, elzárhatjuk a hőt, és résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját.) A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével, belereszeljük a két narancs héját (előtte jól mossuk meg). A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett alacsony lángon sűrűre főzzük, kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval, majd kis adagokban a hideg krémbe forgatjuk.

A két narancsot meghámozzuk, vékony cikkekre szeleteljük. A kisült, kihűlt piskótát középen/keresztben kettévágjuk – mindkettőnek megkenjük a tetejét egyenletesen a baracklekvárral.

Az egyik piskótalapra rátesszük sorban a narancs cikkeket, erre rákenjük a krém kétharmad részét, majd befedjük a másik piskóta lappal (úgy, hogy a baracklekváros rész érintkezzen az imént kent krémmel, tehát a tésztának a lekváros részét tesszük a krémre).

A piskóta tetejére egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet.

A csokoládét sajtreszelőn ráreszeljük a sütemény tetejét. Hűtőbe téve lehűtjük.

[box style=”info”]A képen csak a fele mennyiségből készült adag látható, a másik felét a hűtőbe raktam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is