Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos piskótatekercs csokikrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 narancs héja

Krém

  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál narancslé
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése

Egy nagyobb, kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a narancs héját és a sütőporos lisztet, majd óvatosan csomómentesre keverjük a masszát.

A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a csokit megolvasztjuk, majd langyosan hozzáadjuk a vajat, cukrot és a narancslevet, majd az egészet jól kihabosítjuk.

A lapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-piskotatekercs-csokikremmel/