Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos pite fügével és fehér csokival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 9 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj

Tetejére

  • 2 db narancs
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 2-3 db füge

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy 23×33 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat kézzel összemorzsoljuk, amíg morzsás állagú nem lesz. A keveréket a tepsibe öntjük, kanállal lenyomkodjuk, és addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz.

Közben a narancsok és a citrom héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk – legalább 120 ml citruslé szükséges. A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a citrusok levét, reszelt héját és az átszitált lisztet. Az így kapott masszát a megsült tésztára öntjük.

A tetejére szórjuk az apróra vágott fehér csokoládét, és elrendezzük rajta a szeletelt fügéket. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és további 15–20 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp

Ha szeretnénk intenzívebb ízeket, kevés narancslikőrrel vagy vaníliával gazdagíthatjuk a krémet. A füge helyett akár bogyós gyümölcsökkel is készíthetjük, így minden évszakban változatosan tálalható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-pite-fugevel-es-feher-csokival/