Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Narancsos sütik

Sütemény receptek

Narancsos-tejszínes kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Az egész tojásokat a cukorral és a narancs reszelt héjával elektromos habverővel körülbelül 5 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük, majd széles mozdulatokkal a tojásos masszához forgatjuk. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a piskótamasszát beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát sütés után hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.28.

Tésztához

A krémhez

A lapok kenéséhez

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral és a narancs reszelt héjával elektromos habverővel körülbelül 5 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük, majd széles mozdulatokkal a tojásos masszához forgatjuk. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a piskótamasszát beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra keverjük, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt enyhén felmelegítjük, majd vékonyan lekenjük vele mindkét lapot. Az alsó lapra simítjuk a krém felét, ráhelyezzük a felső lapot, majd a maradék krémet a tetejére kenjük.

Díszítés:

A felső krémréteget ízlés szerint díszítjük. Például egy hús kiszedő villával mintákat karcolhatunk bele, és csokidarabokkal szórhatjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is