Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-tejszínes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 dl 100 %-os narancslé
  • 3,5 dl tej
  • 3 dl  tejszín

A lapok kenéséhez

  • 2 evőkanál narancslekvár (vagy barack)

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral és a narancs reszelt héjával elektromos habverővel körülbelül 5 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük, majd széles mozdulatokkal a tojásos masszához forgatjuk. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a piskótamasszát beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra keverjük, majd apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt enyhén felmelegítjük, majd vékonyan lekenjük vele mindkét lapot. Az alsó lapra simítjuk a krém felét, ráhelyezzük a felső lapot, majd a maradék krémet a tetejére kenjük.

Díszítés:

A felső krémréteget ízlés szerint díszítjük. Például egy hús kiszedő villával mintákat karcolhatunk bele, és csokidarabokkal szórhatjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-tejszines-kocka/