Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos, töltött keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 darab narancs
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás

A töltelékhez

  • 15 dkg sárgabaracklekvár

A szóráshoz

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor

Elkészítése

A narancsot alaposan megmossuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is.

Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a sütőporral elkevert lisztet is és alaposan összedolgozzuk a tésztát. 1-2 órára hütőbe tesszük becsomagolva.

Pihentetés után a tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk lekvárral és vastagon meghintjük a vaníliás cukorral elkevert porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-toltott-keksz-2/