Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos töltött kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 4 darab narancs
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Töltelék:

  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál baracklekvár

Elkészítése

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Természetesen másmilyen töltelékkel is elkészíthető.

A lisztet a sütőporral elkeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a megmosott narancsok héját. A narancs levét kifacsarjuk és fokozatosan adagolva a tésztába gyúrjuk. Annyit tegyünk a narancs levéből bele, hogy jól formázható legyen.

Jól kidolgozzuk. Nagyon jó állagú linzertésztát kapunk.

Hűtőben egy órán át pihentetjük.

A pihentetés 3 részre vágjuk. 3 cipót formázunk, majd egyenként kör alakúra kinyújtjuk. A köröket 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb részére 1 teáskanál tölteléket teszünk, majd innen kezdve feltekerjük.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a sütemény világos marad. Ha túlsütjük, akkor kemény lesz.

Még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancsos-toltott-kifli/