Elkészítése
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral. Egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem. Hozzáadom a reszelt narancs és citrom héjat, valamint a levüket is.
Tészta elkészítése
A lisztet összevegyítem a sütőporral, majd hozzákeverem a tojásos krémhez. Ezt követően a tortadarát is belekeverem. A tésztát egy 24×34 cm méretű, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Máz elkészítése
Amíg a tészta sül, összekeverem a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével), hogy sűrűn folyós kence legyen. Belereszelem egy narancs héját is.
Torta összeállítása
Amikor a tészta megsült, a forró tészta tetejére kenem a mázat, és ráreszelem egy narancs héját. A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Történet
Ez a sütemény egy friss, citrusos édesség, amelyet egyszerű elkészíteni és mindig nagy sikert arat a család körében. Az édes tészta és a savanykás máz tökéletes harmóniában vannak egymással. Jó étvágyat kívánok!
