Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 narancs
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
A mákhabhoz:
- 3 dl habtejszín
- 4 evőkanál darált mák
Elkészítése:
A tojásokat a puha vajjal, a cukorral, a narancsok lereszelt héjával jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és annyi kicsavart narancslevet ,hogy sűrű tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Közben a habhoz a tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a mákot. A mákhabot a kihűlt tésztára szedjük, elsimítjuk hullámos hablapáttal és hűtőben jól lehűtjük.

