Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 3 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 2 ek citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl 100%-os narancslé
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük és egy 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját, a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport és a narancslevet jól kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Közben kemény habbá verjük a habtejszínt és ha kihűlt a krém összekeverjük vele.
Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső piskótát és az egészet beborítjuk a maradék krémmel. Narancskarikákkal díszítjük, majd zselatinnal bevonjuk.