Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, karikákra szeleteljük, majd lecukrozzuk, és lefedve 2 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a levét. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáöntjük a forró tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, valamint egy kevés reszelt narancshéjat. Az egészet gőz fölött főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Ha nem sűrűsödik be kellőképpen, hozzákeverhetünk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, karikákra szeleteljük, majd lecukrozzuk, és lefedve 2 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a levét.

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáöntjük a forró tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, valamint egy kevés reszelt narancshéjat. Az egészet gőz fölött főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Ha nem sűrűsödik be kellőképpen, hozzákeverhetünk egy csomag pudingport is. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, a zselatint pedig fél dl meleg vízben feloldjuk. A feloldott zselatint a kihűlt tojássárgájás krémhez keverjük. A lecukrozott narancsszeleteket leszűrjük, majd egy tortaformát vagy kerek edényt kirakunk velük.

A narancsok tetejére egy réteg krémet teszünk, majd egy réteg narancslébe mártott babapiskótát helyezünk rá. Így rétegezzük a desszertet, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém kerül. Az edényt fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is