Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancstorta (sütés nélkül) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db narancs
  • 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
  • 1 dl narancslé
  • 6 db tojássárgája
  • 9 evőkanál cukor
  • 25 liter forró tej
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése

Egy narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, karikákra szeleteljük, majd lecukrozzuk, és lefedve 2 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a levét.

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáöntjük a forró tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, valamint egy kevés reszelt narancshéjat. Az egészet gőz fölött főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Ha nem sűrűsödik be kellőképpen, hozzákeverhetünk egy csomag pudingport is. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, a zselatint pedig fél dl meleg vízben feloldjuk. A feloldott zselatint a kihűlt tojássárgájás krémhez keverjük. A lecukrozott narancsszeleteket leszűrjük, majd egy tortaformát vagy kerek edényt kirakunk velük.

A narancsok tetejére egy réteg krémet teszünk, majd egy réteg narancslébe mártott babapiskótát helyezünk rá. Így rétegezzük a desszertet, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém kerül. Az edényt fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/narancstorta-sutes-nelkul/