Elkészítése
A tészta elkészítése:
A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, valamint a sütőporral elkevert lisztet, és sima tésztává dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A hab elkészítése:
A tojásfehérjéket gőz fölött a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A kihűlt tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a habot.
A csokimáz elkészítése:
A cukrot a tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, és kis lángon 1-2 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan elkeverjük, amíg sima, sűrű mázat kapunk.
A langyos csokimázat egyenletesen a hab tetejére öntjük, és elsimítjuk. Hagyjuk, hogy a máz megdermedjen, majd a süteményt szeleteljük.

