Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négerkocka torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek holland kakaópor

Hab:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, kakaóporral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarin és a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Ez viszonylag kevés massza, mely elfér egy 24 cm-es tortaformában, amit előtte kikenünk margarinnal és liszttel megszórunk. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor készült el. Még melegen rákenjük a lekvárt.

A habhoz a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük gőz fölött, majd a lekváros lapra simítjuk. Úgy egyengessük el a formában, hogy azt teljesen kitöltse. Ennek a sütinek az a lényege, hogy vékony tésztán sok hab legyen. Ha a hab nem lesz elég kemény a süti össze fog esni!

A mázhoz valókat gőz felett összeolvasztjuk, majd a torta tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe. Amikor a csoki megdermedt a tetején kivesszük és a forma oldalát egy éles késsel körbevágjuk, majd lecsatoljuk. A torta oldalát még díszíthetjük. Én most mandulával és csokis rudakkal díszítettem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/negerkocka-torta/