Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négerkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor

A habhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

A mázhoz

  • 4 evőkanál étolaj
  • 100 g tortabevonó

Elkészítése

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután az átszitált lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk, és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.

A masszát egy 22×37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A sütési idő sütőtől függően kb. 20–25 perc.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a habot: a hozzávalókat gőz felett addig verjük, amíg sűrű, fényes habot nem kapunk. A langyos tésztára simítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni.

Végül olvasztott csokoládémázzal bevonjuk a tetejét. Teljes kihűlés után szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/negerkocka/