Elkészítése
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. A tészta ragadhat, ezért sűrűn lisztezzük. Ezután 4 egyforma cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, és sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy sütőlemezen, előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, majd lassan hozzáöntjük a tejet és a felolvasztott vajat. Az egészet vízgőz felett, állandó kevergetés mellett besűrítjük, így biztosan nem ég le. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A még meleg krémmel megkenjük a lapokat, majd hagyjuk kihűlni. A süteményt másnapig hűtőben tároljuk, és csak akkor szeleteljük, mert a tészta frissen törékeny. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
