Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Négylapos krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. A tészta ragadhat, ezért sűrűn lisztezzük. Ezután 4 egyforma cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, és sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy sütőlemezen, előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10 perc alatt megsütjük. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.03.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. A tészta ragadhat, ezért sűrűn lisztezzük. Ezután 4 egyforma cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, és sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy sütőlemezen, előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, majd lassan hozzáöntjük a tejet és a felolvasztott vajat. Az egészet vízgőz felett, állandó kevergetés mellett besűrítjük, így biztosan nem ég le. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A még meleg krémmel megkenjük a lapokat, majd hagyjuk kihűlni. A süteményt másnapig hűtőben tároljuk, és csak akkor szeleteljük, mert a tészta frissen törékeny. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is