Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négylapos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 1,2 liter tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 3 csomag csokoládéízű pudingpor

A tetejére

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. A tészta ragadhat, ezért sűrűn lisztezzük. Ezután 4 egyforma cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, és sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy sütőlemezen, előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, majd lassan hozzáöntjük a tejet és a felolvasztott vajat. Az egészet vízgőz felett, állandó kevergetés mellett besűrítjük, így biztosan nem ég le. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A még meleg krémmel megkenjük a lapokat, majd hagyjuk kihűlni. A süteményt másnapig hűtőben tároljuk, és csak akkor szeleteljük, mert a tészta frissen törékeny. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/negylapos-kremes-2/