Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négylapos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 1,5 liter tej
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 15 dkg csokoládéízű pudingpor

A díszítéshez

  • vaníliás porcukor
Négylapos krémes

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először a szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tészta ragadós, ezért sűrűn lisztezzük a felületet. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük. Minden cipót kinyújtunk, majd sütőpapíron, tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krém elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral és a pudingporral. Lassan hozzáöntjük a tejet és a felolvasztott vajat, majd a keveréket vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha a krém elérte a megfelelő állagot, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

A sütemény összeállítása

Amikor a krém elkészült, még melegen megkenjük vele a süteménylapokat, rétegezve egymásra helyezzük őket. Miután minden lapot megkentünk, hagyjuk a süteményt kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy a süteményt csak másnap szeleteljük fel, mert frissen a tészta törékeny.

Tálalás

Tálalás előtt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/negylapos-kremes/