Gyümölcs és dió előkészítése
A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra törjük, de nem daráljuk le teljesen, hogy ropogós maradjon.
Tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojásokat habosra keverjük az olajjal, a cukorral és a joghurttal. Ehhez adagonként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és csomómentes tésztát készítünk. Végül fakanállal beleforgatjuk a feldarabolt nektarint és a dió felét.
Sütés
A muffintepsit papírkapszlikkal kibéleljük, majd megtöltjük a masszával. A tetejére rászórjuk a maradék diót. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tipp
A muffint fogyaszthatjuk önmagában, de kevés porcukorral meghintve vagy vaníliás tejszínhabbal kínálva még ünnepibb lesz. Ha szeretnénk, a nektarint barackkal is helyettesíthetjük.