A margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, az apróra vágott csokoládét, a mazsolát, valamint a lisztben elkevert sütőport és a csipet sót.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 28×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, közepes tűznél sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve átsül.
A kihűlt süteményt először az olajjal felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét szintén az olajjal megolvasztjuk, és a tetejére csorgatjuk díszítésként. A bevonás előtt a csokoládét mikróban vagy vízgőz felett olvasztjuk fel.