Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 késhegynyi fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 4 teáskanál kakaópor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
  • 5 dkg mazsola
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 db tojásfehérje

A bevonáshoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, az apróra vágott csokoládét, a mazsolát, valamint a lisztben elkevert sütőport és a csipet sót.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 28×39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, közepes tűznél sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve átsül.

A kihűlt süteményt először az olajjal felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be, majd a fehér csokoládét szintén az olajjal megolvasztjuk, és a tetejére csorgatjuk díszítésként. A bevonás előtt a csokoládét mikróban vagy vízgőz felett olvasztjuk fel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nemet-kalacs/