Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de csak annyi tejet adunk hozzá, hogy éppen összeálljon, és ne legyen túl lágy. A tepsi alját margarinnal kikenjük, majd kristálycukorral hintjük meg a liszt helyett. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbevágjuk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a szilvát, majd megszórjuk durvára aprított dióval, ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
A morzsához a lisztet, a cukrot és a vajat kézzel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd egyenletesen a szilva tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük, amíg a morzsa aranyszínűre pirul, és a szilva megpuhul.
Ha kész, mézzel vagy porcukorral megszórjuk a tetejét. A süteményt a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

