Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de csak annyi tejet adunk hozzá, hogy éppen összeálljon, és ne legyen túl lágy. A tepsi alját margarinnal kikenjük, majd kristálycukorral hintjük meg a liszt helyett. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbevágjuk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a szilvát, majd megszórjuk durvára aprított dióval, ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.04.

A tésztához

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de csak annyi tejet adunk hozzá, hogy éppen összeálljon, és ne legyen túl lágy. A tepsi alját margarinnal kikenjük, majd kristálycukorral hintjük meg a liszt helyett. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbevágjuk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a szilvát, majd megszórjuk durvára aprított dióval, ízlés szerint cukorral és fahéjjal.

A morzsához a lisztet, a cukrot és a vajat kézzel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd egyenletesen a szilva tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük, amíg a morzsa aranyszínűre pirul, és a szilva megpuhul.

Ha kész, mézzel vagy porcukorral megszórjuk a tetejét. A süteményt a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is