Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német szilvás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés tej

Töltelék

  • 1 kg szilva
  • dió
  • fahéj
  • cukor

A tetejére

  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de csak annyi tejet adunk hozzá, hogy éppen összeálljon, és ne legyen túl lágy. A tepsi alját margarinnal kikenjük, majd kristálycukorral hintjük meg a liszt helyett. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbevágjuk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a szilvát, majd megszórjuk durvára aprított dióval, ízlés szerint cukorral és fahéjjal.

A morzsához a lisztet, a cukrot és a vajat kézzel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd egyenletesen a szilva tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük, amíg a morzsa aranyszínűre pirul, és a szilva megpuhul.

Ha kész, mézzel vagy porcukorral megszórjuk a tetejét. A süteményt a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nemet-szilvas-suti/