Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 6 tojássárgája
- 16 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (nem margarin!)
- fél narancs reszelt héja
- 1 mk vaníliaeszencia
- 1 kis üveg szilvalekvár (de lehet barack, vagy bármilyen piros gyümölcsből készült lekvár)
- 4 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben robotgéppel folyamatosan keverjük.
A tojássárgák hozzáadása után hozzákeverjük a lisztet és a lereszelt narancs héját.
Az elkészült masszát nyomózsákba rakjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az oldaluk már enyhén barnul.
Egy-egy darab félgömböt lekvárral összeragasztunk és olvasztott étcsokival csíkozzuk. Jól záródó dobozba tesszük és fél nap után már fogyasztható is.