A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül a lisztet is belekeverjük, amíg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát 10-es sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 2 centis félgömböket nyomunk belőle. Hagyjunk köztük helyet, mert a tészta sütés közben kissé terülni fog.
Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. A sütemények féldomború, sima felületet kapnak. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt nérók alját sárgabaracklekvárral összeragasztjuk, így kapjuk meg a párosított formákat. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és a sütemények tetejét megcsorgatjuk vele, hogy szép, ínycsiklandó díszítést kapjanak.